Johnny Nijenhuis
05/22/2024
2 min
0

Waarom een TCO-calculatie zo belangrijk is voor de transitie naar elektrische vrachtwagens!

05/22/2024
2 min
0

Waarom een TCO-calculatie zo belangrijk is voor de transitie naar elektrische vrachtwagens!

Uitleg over de TCO en ons handige model

In de transportsector wordt de overstap van diesel naar elektrische vrachtwagens steeds relevanter. Steeds meer bedrijven overwegen het elektrische alternatief en onderzoeken daarbij de voor- en nadelen van deze transitie. Echter komen er vaak meer factoren bij de transitie kijken, waar vele mensen geen rekening mee zullen houden. De transitie naar het elektrische transport brengt veel voordelen met zich mee, maar het is ook een complexe onderneming die zorgvuldige planning en analyse vereist. Een zeer effectief hulpmiddel dat gebruikt kan worden voor de begeleiding van de transitie is het analyseren van de Total Cost of Ownership (TCO). Laten we eens kijken waarom dit zo belangrijk is en hoe het jouw bedrijf kan helpen bij deze transitie.

 

Startpunt van de transitie

Een TCO-calculatie geeft je een startpunt in de transitie naar elektrische vrachtwagens. Het biedt een gedetailleerd overzicht van alle kosten die gepaard gaan met de aanschaf en het gebruik van elektrische vrachtwagens in vergelijking met dieselmodellen. Vanaf het moment dat de TCO break-even is, kun je terug redeneren en plannen welke stappen je moet nemen om de transitie succesvol te laten verlopen. Hierdoor kun je als bedrijf vooruitplannen en direct meeprofiteren van elektrisch transport zodra dit voordeliger wordt dan dieselvoertuigen. Op deze manier mis je geen dag van de voordelen van elektrisch rijden.

 

Inzicht in belangrijke dynamieken

Een TCO-calculatie is de perfecte manier om snel te leren welke dynamieken belangrijk zijn om op te sturen. Door inzicht te krijgen in de verschillende kostencomponenten, zoals initiële aanschafkosten, onderhoud, brandstof/energieverbruik, en afschrijvingen, kun je bepalen welke parameters het meest sensitief zijn. Als je begrijpt welke kosten de grootste invloed hebben op de TCO, kun je gerichte investeringen doen om deze kosten te optimaliseren. Dit kan variëren van het verbeteren van de energie-efficiëntie tot het onderhandelen over betere onderhoudscontracten.

 

Bespaar tijd, energie en wees

Het zelf maken van een TCO-model voor de transitie naar elektrische vrachtwagens kan ontzettend complex zijn. Het kost niet alleen veel tijd en energie, maar de kans is ook groot dat het model uiteindelijk niet aan alle vereisten voldoet. Hierdoor gaat je TCO-calculatie niet nauwkeurig zijn, wat kan leiden tot verkeerde aannames en beslissingen in jouw transitie naar het elektrische transport. Daarom hebben wij een kant-en-klaar product ontwikkeld dat speciaal is ontworpen om dit proces te vereenvoudigen. Ons model is grondig getest en biedt betrouwbare inzichten, zodat jij je kunt concentreren op het maken en implementeren van jouw strategie.

 

Onze Oplossing

Wij hebben dit product kant-en-klaar liggen. Met ons “Rekenmodel Zero-Emission Trucks” model krijg je direct toegang tot een betrouwbaar en efficiënt systeem dat je helpt bij het maken van de juiste strategische beslissingen voor de transitie naar elektrische vrachtwagens. Door financiële, operationele en ecologische factoren te analyseren, biedt dit model waardevolle inzichten om geïnformeerde beslissingen te nemen. De autoriteit achter dit model zorgt ervoor dat deze tool essentieel is voor bedrijfsleiders, financiële analisten, operationele managers en milieuadviseurs die streven naar efficiëntie en duurzaamheid binnen hun organisatie. Het is ontworpen om complexe berekeningen te vereenvoudigen, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is: het laten groeien van je bedrijf en het verduurzamen van je wagenpark. 

 

Wil je meer weten? Bezoek onze pagina (https://etruckacademy.plugandpay.nl/rekenmodel) voor meer informatie en ontdek hoe ons TCO-model jou kan helpen om een voorsprong te nemen in je transitie naar elektrische vrachtwagens.

 

Het is tijd om slimme beslissingen te nemen en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen met een doordachte TCO-calculatie. Laat ons je helpen om het maximale uit je transitie te halen!

 

 

 

 

Reacties